Bali vakantie, 5 tips!

Bali is een eiland rijk aan bezienswaardigheden, maar wat zijn nou de aanraders, wat moet je hebben gezien, en wat kun je overslaan? Wij hebben dit voor jou op een rijtje gezet zodat jij niks zult missen tijdens jouw rondreis door Bali!

 1. Duiken in Bali
  Bali staat bekend als een plek met de beste duikstekken ter wereld. De geweldige riffen van bijvoorbeeld het Menjangan eiland. Er zijn honderden duikstekken op Bali. Veruit de bekendste duikstek is die rondom Sanur, er zijn hier ook verschillende duikscholen. Hierdoor is het ook mogelijk om onervaren te duiken!
 2. Pura Tanah LotPura tanah lot
  Onder de bevolking is deze tempel één van de meest belangrijke tempels. Deze tempel ligt in het water, en is afhankelijk van de waterhoogte bereikbaar te voet. De tempel is gelegen aan de westkust van Bali.
 3. Verken Bali per scooter
  Tegenwoordig zijn er op Bali bedrijven die scooters verhuren. Voor een klein bedrag varierend van €5 tot €10 per dag huur je al een scooter. Een gemakkelijke manier om binnen no-time de bezienswaardigheden van Bali te verkennen, en vele malen makkelijker dan een auto. Let op: je hebt wel een lokaal bewijs nodig, deze zijn verkrijgbaar bij elk politiebureau op vertoon van jouw Nederlandse rijbewijs en visum. Dit lokale bewijs is belangrijk omdat de politie op Bali graag geld verdient aan toeristen.
 4. Een bezoek brengen aan Ubud
  Ubud ligt in het hart van Bali, ook wel het hart van Bali. In Ubud vind je een gigantische natuurreservaat met meer dan honderd verschillende boomsoorten. Ook zul je er Makaken (apen) tegenkomen. Naast het gigantische natuurreservaat zijn er ook verschillende tempelcomplexen te vinden in Ubud.
 5. Gunung Kawi tempel
  Een van de mooiere tempels op Bali. De tempel dateert uit de 11e eeuw en is enkel bereikbaar door eerst een lange afdaling via een trap te maken. De tempel is destijds uit de rotsen gehouwen. De tempel bevindt zich dicht bij Ubud, en is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.

Vaccinaties

Natuurlijk geweldig, een rondreis door Bali, maar denk ook aan vaccinaties! Er zijn namelijk geen verplichte vaccinaties voor Bali. Echter, het kan erg gevaarlijk zijn er geen te nemen. De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan 3 maanden op Bali:

 1. DTP-inenting
 2. Hepatitis-A inenting
 3. BMR inenting

Mocht je een week voor jouw bezoek aan Bali een land hebben bezocht welke op de gele koorts kaart staat, dan is het verplicht om je te vaccineren tegen Gele koorts. Meer informatie over de aangeraden inentingen op Bali?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *