Excursies Bali

Bali, een schitterend eiland, parelwitte stranden, een hemelblauwe oceaan en rijk aan bezienswaardigheden. Maar, wat moet je in de korte tijd dat jij op Bali bent allemaal zien? Wij hebben een lijstje samengesteld. De top 10 excursies en bezienswaardigheden op Bali!

Excursies Bali

 1. Pura Tanah LotPura tanah lot
  Een tempel gelegen aan de Balinese westkust. Liggend in het water bovenop een rots, en bereikbaar te voet bij een lage waterstand. Deze tempel is onder de locals een van de belangrijkere tempels.
 2. Sanur
  De toeristenplaats op Bali, niet ver gelegen van de hoofdstad Denpasar, waar zich tevens ook het vliegveld bevindt.
 3. Legian
  Een minder toeristische plek op Bali, perfect om even weg te zijn van toeristen en de echte Balinese cultuur te ervaren. Ook wel getypeerd door het mooie strand.
 4. Seminyak
  De ten noorden van Kuta gelegen stad op het ‘Godeneiland’ Bali. Er zijn in Seminyak vooral veel luxe accomodaties, dure restaurants en bars. De sfeer is er erg relaxt, 11 jaar geleden een vissersdorp en nu uitgegroeid tot een waar toeristisch gebied.
 5. Ubud monkey Forest
  Een gigantisch natuurreservaat met meer dan honderd verschillende boomsoorten. Ook zijn er veel makaken (apen) in dit reservaat te bewonderen.
 6. Bali Safari and Marine Park
  Een reservaat met meer dan honderd verschillende dieren, waaronder zeldzame dieren als de Komodo, Orang Oetang en de Bali Mynah. Het is mogelijk het park te verkennen met een ‘Safari tram’ of op de rug van een olifant!
 7. Poera oeloewatoe
  Een zeetempel gelegen op een schiereiland van Bali. Deze tempel dateert uit de 11e eeuw, en is één van de negen tempels bedoeld om Bali te beschermen tegen boze geesten. Vroeger mocht niemand deze tempel bezoeken, op uitzondering van één dag in het jaar.
 8. Gunung Batur
  Een van de weinige actieve vulkanen op Bali. Op de top van deze vulkaan leefde ook een enorme apenfamilie. Die, in tegenstelling tot de apen in de reservaten, totaal niet agressief waren.
 9. Goa Gajah
  Is een grot gelegen dicht bij Ubud. De toegang van deze grot is gehouwen uit een berg, en vormt een mond van een wild beest. De grot wordt ook wel de ‘Olifantsgrot’ genoemd. Binnen in deze grot zijn verschillende beelden te bewonderen van de goden.
 10. Gunung Kawi
  Een tempel die dateert, net als de vele tempels, uit de 11e eeuw. Deze tempel is destijds uitgehouwen uit een berg. De tempel is enkel bereikbaar door een lange afdaling te maken over een trap. De tempel ligt dicht bij Ubud.

Hebben wij nog speciale plekken op Bali gemist die werkelijk onmisbaar zijn op deze lijst? Laat het ons weten door een bericht achter te laten!

Overige belangrijke gegevens

Geweldig natuurlijk, een vakantie naar het ‘Godeneiland’ Bali. Maar, dit is wel een land aan de andere kant van de wereld. Een en ander is nodig voor vertrek, en bepaalde dingen zijn nou eenmaal anders dan in Nederland. Daarom hebben wij voor jou even samengevat wat noodzakelijk is en wat handig is om te weten!

Munteenheid

In Bali wordt er niet, zoals we gewend zijn, betaald met de euro maar met de Balinese munt de Rupiah. Het is verstandig alvast in Nederland geld om te wisselen, de bevolking vraagt namelijk als je in euro’s wilt betalen altijd een hoger bedrag! Het wisselen van geld is mogelijk op de (grotere) luchthavens.

Vaccinaties / inentingen

Het is niet verplicht om je te vaccineren voordat je naar Bali gaat, maar er wordt wel aangeraden om je te vaccineren tegen bepaalde ziektes, aangeraden wordt om je te vaccineren tegen:

 1. DTP (Difterie, tetanus en polio)
 2. Hepatitis-A
 3. BMR (Bof, mazelen en rodehond)

Mocht je langer dan 3 maanden verblijven in Bali, dan wordt het aangeraden om je te vaccineren tegen meer ziektes, omdat je dan simpelweg vele malen langer wordt blootgesteld aan virussen waar je niet tegen bent gevaccineerd in Nederland.

Wel is verplicht om je te vaccineren tegen gele koorts wanneer je een week voor jouw bezoek aan Bali een land hebt bezocht waar gele koorts voorkomt, deze landen zijn te vinden op de Gele koorts kaart.

Malariapillen

Mocht je naast Bali, ook nog andere landen in Indonesië bezoeken dan is het slim om te denken aan malariapillen. Deze pillen voorkomen in de meeste gevallen de kans op malaria, en mocht je onverhoopt alsnog Malaria oplopen dan vertraagd het de werking en is het eenvoudiger om te behandelen. Malaria doet zich echter niet voor in Bali, als een van de weinige landen in Indonesië.

Taal

De taal die wordt gesproken in Bali is het Balinees. Maar, ook de Indonesische taal wordt gesproken op het eiland, net als Mandarijn, en dan wel de Chinese variant!

Water drinkbaar?

Afgeraden wordt om het water in Bali uit de kraan te drinken. Het water in Bali wordt gereinigd met chloor, hetgeen we hier niet aan zijn gewend. Dit zorgt er voor dat de kans erg groot is dat je buikgriep oploopt na het drinken van het water. Het koken van water kan helpen bij het reinigen van het water, hierdoor is het alsnog drinkbaar. Echter; er is water te koop in elke supermarkt tegen een relatief lage prijs.

Tijdsverschil met Bali

Het tijdsverschil met Bali is afhankelijk van of het bij ons zomer- of wintertijd is. Wanneer het zomertijd is is het in Bali 6 uur later dan in Nederland, in de wintertijd is dit 7 uur.

Goedkoop naar BaliGoedkoop naar Bali

Geïnteresseerd geraakt in het mooie Indonesische eiland Bali? Boek dan zo snel mogelijk een goedkope reis naar Bali en proef van de Balinese cultuur. Het boeken van een reis naar Bali hoeft zeker niet duur te zijn, boek bijvoorbeeld een last-minute Bali. De meeste mensen boeken een rondreis door Bali, zo zie je de mooiste plekjes op Bali en geniet je ondertussen van het geweldige klimaat. Een vakantie Bali 2017 kun je op onze website eenvoudig vergelijken, zo vind je de beste deal die bij jouw past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *