Goedkoop Bali

Goedkoop BaliEen plek waar nog niet veel mensen zijn geweest. Parelwitte stranden en een hemelsblauwe oceaan; het ‘Godeneiland’ Bali heeft het allemaal. Een goedkope vakantie naar Bali zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke tijd. Gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig land je meestal met een directe vlucht op Denpasar, Bali. Er zijn allerlei opties bijvoorbeeld een rondreis door Bali of een strandvakantie.

Bali is voornamelijk geliefd wegens de vele bezienswaardigheden en de ongerepte natuur. Vele tempels kenmerken Bali, een voorbeeld hiervan is de geweldige stad Ubud met eromheen allerlei tempelcomplexen. Kies vandaag voor een vakantie naar Bali en misschien zit jij binnenkort wel 12.000km verderop.

 

Bezienswaardigheden

Zoals eerder al vermeld, is Bali rijk aan allerlei natuurreservaten en tempelcomplexen. Wij hebben de meest geliefde bezienswaardigheden op Bali opgesomd. Dit zijn de bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens jouw bezoek aan het prachtige eiland Bali.

Purah tanah lot

De meest geliefde tempel onder de bevolking van Bali. Een schitterende tempel die nogal een speciale ligging heeft; deze tempel ligt namelijk in het water op een rots! Afhankelijk van de waterstand is deze al dan niet te bereiken met droge voeten. Deze tempel is te vinden aan de westkust van Bali en is eenvoudig te bereiken via een goede toegankelijke weg. Wegens de populariteit van deze tempel kan het echter wel erg druk zijn op deze weg wanneer je in het vakantieseizoen zit.

West Bali National Park

Het West Bali National park is een natuurreservaat van maar liefst 770 vierkante kilometers, wat ongeveer gelijk is aan 5% van het gehele eiland! In het park is een enorme variatie te vinden, zo zijn er savannes, mangroves, moesson bossen maar ook koraaleilanden. Voor ieder is er dus wel wat wils te vinden in dit natuurreservaat. Ook voor de boom- en plantenliefhebbers is er voldoende, er zijn namelijk meer dan 200 soorten te vinden!

Midden in dit natuurreservaat vind je vier vulkanische bergen, deze dateren helemaal uit het Pleistoceen tijdperk. Het hoogte punt in het park is de Gunung Patas, met een top van maar liefst 1412 meter hoog.

Gunung Agung

Kies ervoor om een spannende wandeltocht te doen. Ga met een ervaren gids de Gunung Agung beklimmen, de gunung agung is een berg van 3142 meter hoog. Boven op de berg heb je een schitterend uitzicht over Bali.

Ubud monkey forest

Het Ubud monkey forest is een gigantisch natuurreservaat met een enorme variëteit van planten- en boomsoorten. Ook de makaken vind je op in dit bos, deze apensoort is totaal niet agressief mits je geen rare bewegingen maakt of de apen irriteert, dit maakt het erg leuk om in dit natuurreservaat rond te lopen.  In dit reservaat vind je naast natuurschoon ook een gigantisch tempelcomplex, dit tempelcomplex is gelegen nabij het stadje Ubud.

Gunung Kawi

Vlak nabij Ubud vind je naast het Ubud monkey forest ook de prachtige tempel ‘Gunung Kawi’. Deze tempel is te bereiken via een steile trap, die zeker de moeite waard is! Deze tempel is gebouwd in een berg. Bovenaan vind je enkele beelden, deze zijn destijds gebouwd ter ere van Koning Anak Wungsu en al zijn vrouwen. Tijdens de weg naar boven kom je allerlei leuke souvenirwinkeltjes tegen en heb je tevens een geweldig uitzicht.

Volgens velen is de Gunung Kawi naast de Purah Tanah lot een van de meest geliefde toeristische attracties. Wat ook opvalt is dat ze bij deze attractie totaal niet opdringerig zijn vanuit de vele winkeltjes die je tegenkomt.

Eenmaal boven aangekomen kun je heerlijk vertoeven in het Kafe Kawi. Let wel op: het is verplicht om een ‘Sarong’ te dragen. De kosten van deze attractie vallen erg mee, deze zijn namelijk 15.000Rp (=ongeveer €1), verder betaal je ook voor het stallen van een eventuele scooter, de kosten hiervan zijn 2.000Rp (=ongeveer €0,15).

Rondreis BaliRondreis Bali

Jaarlijks kiezen duizenden toeristen er voor om een rondreis door Bali te boeken. Deze geweldige stad heeft namelijk gigantisch veel te bieden. Zoals eerder al verteld wemelt het er van de cultuurschatten en is het klimaat in Bali ideaal.

Een goede optie is het boeken van een rondreis door Bali. Wegens de vele bezienswaardigheden kun je namelijk beter een vooraf geplande rondreis boeken, zo weet je zeker dat je niks mist! Het leuke aan een rondreis is ook het feit dat een gids jou net de dingen kan vertellen die niet op het internet te vinden zijn. Persoonlijk vind ik dat namelijk erg interessant!

Last-minute

Geen zin meer in het natte Nederland, het vervelende klimaat? Of heb je even tijd nodig om optimaal tot rust te komen? Boek dan nu nog direct aan last-minute naar Bali. Zo zit je voor een mooie prijs misschien binnen een week al in het heerlijke Bali, geniet van het heerlijke klimaat en kom tot rust op de parelwitte stranden.

Het boeken van een last-minute Bali kan de perfecte oplossing zijn om goedkoop naar Bali te gaan! Eenmaal op Bali vallen de prijzen die je betaalt voor bijvoorbeeld een diner erg mee. Voornamelijk wanneer je je gaat begeven in de minder toeristische gebieden vallen de prijzen erg mee. Het is wel noodzakelijk verstandig te zijn door bij de goede kraampjes te gaan zitten. Wij Nederlanders zijn namelijk erg schoon eten gewend, en dat kan in Bali minder zijn.

Maaltijden in Bali starten al rond de €1,50 – €2. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Alcoholische dranken kunnen wel een redelijke prijs hebben, dit is omdat deze dranken voornamelijk geïmporteerd zijn.

Klimaat

Het klimaat in Bali is ideaal, merendeel van het jaar is het tijd voor korte broeken, t-shirts en jurkjes! Het is er gemiddeld 30 graden, ideaal toch?

Het natte & droge seizoen

Bali kent zoals ons, niet vier seizoenen, maar slechts 2 seizoenen. Namelijk het natte en droge seizoen, tijdens het natte seizoen in Bali is het er eigenlijk alsnog altijd warm. Echter kun je soms te maken hebben met meerdere gigantische stortbuien per dag.

Huidig weer Bali

Vaccinaties verre reis

Een vakantie naar Bali brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee, echter, dit kan heel erg tegenvallen als je je vergeet te vaccineren. Alhoewel het niet verplicht is jezelf te vaccineren wanneer je naar Bali gaat is het toch wel een verstandige keuze om dit wel te doen. Aangeraden vaccinaties zijn er wel, namelijk:

  1. DTP vaccinatie (difterie, tetanus, polio)
  2. Hepatitis-A
  3. BMR inenting (Bof, mazelen en rodehond)
    Deze vaccinatie wordt enkel aangeraden wanneer je in Nederland niet bent ingeënt tegen mazelen.

Malaria komt ook voor op Indonesië, echter niet op Bali. Mocht je een rondreis boeken waarbij je ook langs andere eilanden van Indonesië gaat, is het ook zaak te controleren of er op de andere eilanden geen malaria voorkomt. Mocht er wel malaria voorkomen, is het handig om malariapillen te gaan slikken.

Must-knows BaliMust knows Bali

Er zijn uiteraard ook nog enkele praktische zaken die handig zijn om te weten wanneer je naar Bali reist. Denk hierbij aan de munteenheid, verschil in taal, verschil in gewoontes en uiteraard het tijdsverschil met Nederland.

Munteenheid

Op Bali betalen ze met de munteenheid Rupiah. Het is handig om alvorens je naar Bali vliegt jouw geld om te wisselen voor deze eenheid, wanneer je in Bali gaat wisselen of betalen met euro’s loop je het risico dat je te veel betaalt.

Taal

Op Bali spreken ze, logischerwijs, Balinees. Maar ook de Indonesische taal wordt gesproken op het eiland, net als de Chinese variant van Mandarijn. De Indonesische taal is niet erg ingewikkeld, ze maken namelijk geen gebruik van lidwoorden of moeilijke vervoegingen. Kinderen leren op school in Indonesië ook Engels, het is dus ook mogelijk om op minimale wijze te communiceren in het Engels op Bali.

Drinkbaarheid water Bali

Zoals we veel zien in het buitenland, wordt ook op Bali, het water gezuiverd met chloor. Nederlanders zijn dit over het algemeen niet gewend, het drinken van het water in Bali kan dan ook voor een vervelende buikgriep zorgen. Kies er dus voor om het water wat je drinkt te kopen in de supermarkten. Het vele malen beter gezuiverde water uit de flessen zijn erg goedkoop en dus zeker een betere optie.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Bali en Nederland is afhankelijk van of wij in de zomer- of wintertijd zitten. In de zomertijd is het verschil zes uur en in de winter is dit zeven uur. Slim om hier dus rekening mee te houden m.b.t. een eventuele jetlag.