Inentingen Bali

Inentingen BaliEen bezoek brengen aan het ‘Godeneiland’ Bali is natuurlijk schitterend. Echter, Bali ligt wel maar liefst 12.000 kilometer van ons vandaan. Het is daarom ook verstandig om je te laten vaccineren. Dit voorkomt beangstigende ziektes tijdens jouw rondreis door Bali. Afhankelijk van de tijd dat je gaat verblijven op Bali worden er respectievelijk meer vaccinaties aangeraden, blijf je bijvoorbeeld langer drie maanden, dan worden ook inentingen tegen rabiës (hondsdolheid), buiktyfus, tuberculose en gele koorts aangeraden.

 

Verplichte vaccinaties voor Bali

Enkel een vaccinatie voor gele koorts wordt verplicht gesteld wanneer je een week voor jouw bezoek aan bali in een gele koorts land bent geweest. Verder zijn er geen verplichte vaccinaties maar enkel vaccinaties die worden aangeraden. Deze aangeraden inentingen zijn ter voorkoming van:

 1. DTP (Difterie, tetanus en polio)
  Een DTP-inenting geeft een bescherming voor 10 jaar lang, het is een bewezen veilig vaccin wat nauwelijks bijwerkingen kent. Aanbevolen is om de vaccinatie twee weken voor vertrek te nemen, maar last-minute kan ook. Dit komt doordat het vaccin al eens is gegeven als kind, namelijk op de leeftijd van 9 jaar samen met een inenting tegen bof, mazelen en rodehond.
 2. Hepatitis-A
  Hepatitis-A is een infectie van de lever wat wordt veroorzaakt door een virus. De vaccinatie tegen Hepatitis-A zorgt voor een bescherming tegen deze infectie voor minimaal 30 jaar. Hepatitis-A is een zeer besmettelijke ziekte die vaak wordt opgelopen zonder dat dit wordt opgemerkt. Het duurt ongeveer 28 dagen voordat er verschijnselen vertonen na de infectie.
 3. BMR inenting (enkel wanneer je niet bent gevaccineerd tegen mazelen)
  Een BMR-vaccinatie beschermt tegen bof, mazelen en rodehond. In Nederland krijgt een kind van 14 maanden deze vaccinatie, en wordt herhaald op de leeftijd van 9.

Zoals net al gezegd worden er meer vaccinaties aangeraden wanneer je langer verblijft op Bali dan 3 maanden.

Malaria in IndonesiëVaccinaties Bali

In Indonesië komt Malaria voor, behalve op Bali en oost- en west Java. Op alle andere eilanden wordt het wel aangeraden om malariatabletten mee te nemen ter voorkoming van Malaria. Voorbeelden van malariamiddelen zijn onder andere:

 1. Lariam
 2. Malarone
 3. Doxycycline
 4. Paludrine
 5. Chloroquine

Welke malariapillen worden aangeraden is afhankelijk van verschillende factoren bijvoorbeeld het gebied dat je bezoekt, de verblijfsduur, jouw gezondheid en eventuele combinaties met andere medicijnen die jij gebruikt. Malariapillen voorkomen in de meeste gevallen Malaria wanneer deze trouw worden ingenomen, toch blijft er altijd een kans dat je malaria oploopt. In dat geval zorgen de pillen er voor dat de complicaties minder sterk zijn en er een langere tijd is om een medische behandeling te krijgen.

Het verkrijgen van advies en tevens vaccinaties / malariapillen is mogelijk via websites als thuisvaccinatie.nl, maar ook de huisarts is er om een advies te geven. Ook de GGD mag vaccinaties geven, vergelijk altijd goed van tevoren de prijzen van de vaccinaties en neem deze ruim van tevoren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *