Klimaat

Bali is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Het Indonesische eiland heeft dan ook alles in huis voor een fantastische tijd. Dankzij het heerlijke klimaat beleef je er namelijk een heerlijke zonvakantie waarin je helemaal tot rust komt. Over het weer op Bali valt dankzij de gemiddelde temperatuur van 30 graden namelijk nooit te klagen!

Klimaat Bali

Een van de prachtige stranden op Bali

Het klimaat op Bali

Het klimaat op Bali is er een om van te dromen. Het is een zogeheten tropisch regenwoud klimaat. Alleen al de seizoenen zijn daardoor heel anders dan in Nederland. Zo kent het Balinese klimaat slechts twee seizoen, namelijk een ‘droge’ en een ‘natte’. Tijdens het droge seizoen van mei tot september valt er bijna geen spatje regen op het eiland. Hoogstens word je een keer overvallen door een flinke regenbui die voor de nodige verkoeling zorgt. In het regenseizoen, van oktober tot april, valt er juist regelmatig een bui. Ook is de luchtvochtigheid in deze maanden vrij hoog. Toch ligt de temperatuur ook in deze natte periode altijd tussen de 23 en 30 graden. Op Bali kun je dus bij wijze van spreken elke dag in je korte broek of jurkje rondlopen!

 

Huidig weer op Bali

 

Klimaatcijfers Bali

Zonliefhebbers worden ongetwijfeld dolgelukkig van de klimaatcijfers van Bali. Het klimaat op Bali zorgt namelijk voor het ultieme zomergevoel. Gemiddeld is het er nooit kouder dan 23 graden. Sterker nog, meestal geniet je er van warmere temperaturen. Het is dan ook niet verrassend dat het tropisch regenwoudklimaat van Bali zorgt voor een flink aantal zonuren per dag. In de zomermaanden juli, augustus en september schijnt de zon maar liefst 10 uur per dag. In de andere maanden neemt dit iets af. Zo laat de zon zich in januari en februari 7 uur per dag zien, en in november en december een uur of 8. De kans op winterse temperaturen in Bali is dan ook nihil. Aan de andere kant dien je wel rekening te houden met zeer veel hitte. Drink tijdens je zonvakantie op het eiland dan ook veel water en smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème.

Maak een zomerse checklist

Op sommige reisbestemmingen kan het weer behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Gelukkig heb je daar met een reis naar Bali nooit last van. Het klimaat is er namelijk redelijk goed te voorspellen. Absoluut geen probleem wanneer je droomt van een heerlijke zonvakantie. Wel is het belangrijk om thuis genoeg zomerse spulletjes in te pakken. Eventueel zou je een checklist kunnen maken. Zo laat je nooit meer per ongeluk iets thuis liggen. Zo mag je een zonnebril en zonnebrandcrème absoluut niet vergeten. Overigens werkt een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor het beste. Met name in de zomermaanden schijnt de Balinese zon namelijk behoorlijk fel. Neem ook een strandhanddoek, een paar korte broeken, jurkjes, slippers en natuurlijk een zwembroek of bikini mee.

Heerlijke zonvakantie op Bali

Een zonvakantie op Bali lijkt rechtstreeks van een ansichtkaart afkomstig. Denk aan wuivende palmbomen, goudgele zandstranden en een helderblauwe Indische Oceaan. Wie weet loop je binnenkort zelf te genieten op Kuta Beach! Bali heeft haar populariteit onder andere te danken aan het heerlijke klimaat. Temperaturen komen er vrijwel nooit onder de 20 graden. Alleen in het naseizoen valt er wel eens een bui. De ‘tropische regen’ voelt echter als een warme douche. Na afloop van je heerlijke vakantie op Bali kom je dan ook zongebruind thuis.