Rondreis

Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het Indonesische eiland Bali. Deze exotische bestemming in het oosten van Indonesië heeft dan ook alles in huis voor een heerlijke zonvakantie. Het heeft namelijk een rijke geschiedenis en vele cultuurschatten. Tijdens een rondreis op Bali leer je deze prachtige bestemming zeer goed kennen. De gids voert je langs de meest bijzondere plekken en bezienswaardigheden van het eiland.

Rondreis Bali

Rondreis Bali

Een rondreis op Bali is een unieke ervaring. Daarvoor zul je wel eerst ruim 16 uur in het vliegtuig moeten zitten. Bali ligt namelijk om precies te zijn 10.049 kilometer van Amsterdam vandaan. Ondanks de grote afstand blijkt een vakantie naar Bali gelukkig erg betaalbaar. Met een last-minute vlieg je er al voor minder dan 600 euro naar toe. Uiteraard ben je in het laagseizoen, van december tot april, uit dan in de rest van het jaar. Wanneer je geld wilt besparen is dit de beste periode om te gaan. Hou er echter rekening mee dat er in het laagseizoen meer regen valt dan normaal.

Praktische zaken: munteenheid

Bij het boeken van een rondreis op Bali dien je rekening te houden met een aantal praktische zaken. Zo zou je in Nederland alvast je geld in kunnen wisselen voor de Indonesische munteenheid Rupiah. De biljetten zijn allemaal even groot, maar hebben elk een andere kleur. Door het omwisselen hoef je in Indonesië niet meer op zoek naar een geldautomaat. Bovendien wordt het aangeraden om excursies op Bali te betalen in Rupiah. Het komt namelijk voor dat de Indonesische bevolking een hogere prijs vraagt wanneer je alleen euro’s, dollars of een andere munteenheid bij je hebt.

Bezienswaardigheden Bali

Rijstveld op Bali

Bezienswaardigheden op Bali

Tijdens een vakantie op Bali is er aan bezienswaardigheden absoluut geen gebrek. Het is een fantastische bestemming wanneer je culturele en historische bezienswaardigheden wilt bewonderen. Ook de Indonesische natuur is fenomenaal. Bali is in bepaalde opzichten heel anders dan de rest van Indonesië. Het is namelijk een Hindoeïstische gemeenschap in een van de grootste moslimlanden ter wereld. Overal op het eiland vind je dan ook Hindoeïstische tempels en offermandjes. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Bali is bijvoorbeeld de heilige Gunung Agung. De plaatselijke bevolking ziet deze imposante berg zelfs als ‘woonplaats van de goden’. Het feit dat dit een actieve vulkaan betreft, maakt een excursie nog spannender.

Gunung Agung beklimmen

Je kunt de 3142 meter hoge Gunung Agung het beste beklimmen onder begeleiding van een ervaren gids. Hij of zij leidt je tijdens een spannende wandeltocht de berg op. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht op de omgeving. Deze bijzondere bezienswaardigheid op Bali is het meest in trek tussen juli en oktober. Combineer het eventueel met een bezoek aan de Gunung Batur vulkaan. Ook dit prachtig stukje natuurschoon is absoluut een klimtocht waard. Het is namelijk gelegen aan het indrukwekkende Baturmeer. Zowel de Agung Berg als de Gunung Batur staan op het programma van diverse rondreizen op Bali. Zo is het mogelijk om met Kras een excursie naar deze indrukwekkende bezienswaardigheden te ondernemen.

Bewonder de dolfijnen van Lovina

Het natuurschoon van Bali is simpelweg overweldigend. Zo zijn de vele goudgele stranden en het helderblauwe water van de Indische Oceaan een echte bezienswaardigheid. Ze lijken rechtstreeks van een ansichtkaart afkomstig. Kuta Beach in Zuid-Bali is bijvoorbeeld een echte aanrader wanneer je wilt genieten van zon, zee en strand. Eventueel zou je tijdens de rondreis op Bali ook het noordelijke plaatsje Lovina kunnen bezoeken. Deze ligt namelijk aan de kust en is de thuishaven van tientallen dolfijnen. Vergeet dan ook niet om je camera mee te nemen. Wie weet leg je een van deze schitterende dieren vast op de eeuwige plaat. Met name in de periode mei tot september laten de dolfijnen zich graag zien.

Het Klungkung paleis en de olifantengrot

Tijdens je rondreis op Bali mag je een bezoek aan de plaats Semarapura zeker niet overslaan. Je kunt er deelnemen aan een onvergetelijke excursie naar het majestueuze Klungkung paleis. Dit is een drijvend paviljoen van meer dan 250 jaar oud. Het is een schitterend kunstwerk dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. De vele waterlelies rondom het paviljoen geven het een haast magische aanblik. Tussen het grote aantal bezienswaardigheden op Bali mag ook de Goa Godja olifantengrot niet ontbreken. In deze bijzondere grot vind je allerlei afbeeldingen uit de Hindoestaanse geschiedenis. De monsterlijke afbeeldingen en waterspugende vrouwelijke standbeelden wekken bij iedereen verbazing!

Excursies op Bali

Het eiland Bali is de perfecte bestemming voor mooie excursies. Je kunt er bijvoorbeeld deelnemen aan een tocht naar de indrukwekkende Gunung Agung, of een van de vele tempels op het eiland bezoeken. Pura Besikah is bijvoorbeeld een schitterende bezienswaardigheid. Dit is namelijk de grootste tempel van Bali, die je absoluut niet wilt missen. Voor een schitterend uitzicht zul je wel een flink eind moeten klimmen. Overigens is het niet nodig om de voor de klimtocht een betaalde gids in te huren. Bovenop de berg staan namelijk een aantal gidsen die je gratis en met veel plezier de tempel willen laten zien. Andere populaire excursies op Bali vinden vaak plaats op het water. Zo is het eiland zeer populair onder duikliefhebbers. Schitterende duiklocaties zijn onder andere Nusa Penida, Crystal Bay en Manta Point. Bij de laatstgenoemde locatie kun je de indrukwekkende Mantarog spotten.

Duiken Bali

Duikexcursie op Bali

Duiken op Bali

Bali is een van de populairste duikbestemmingen ter wereld. De tropische wateren zijn er namelijk zeer helder en het hele jaar warm. Vaak kun je de duikexcursies samen met je accommodatie boeken. Zo heeft reisorganisatie Arke een aantal mooie hotels in de badplaats Candidasi. Met een verblijf in een van de hotels ben je ’s werelds rijkste onderwaterwereld. Het onderwatergebied nabij Candidasi wordt door de grote hoeveelheid koralen en vissen ook wel ‘de koraal driehoek’ genoemd. Door te duiken op Bali ontdek je dan ook een schitterende onderwaterwereld met tientallen bijzondere vissoorten.

Het weer op Bali

Er zijn vele redenen om een vakantie te willen boeken naar Bali. Het prachtige weer is er natuurlijk een van. Op het Indonesische eiland schijnt namelijk bijna altijd de zon. Gemiddeld ligt de temperatuur er het hele jaar rond de 30 graden. Het weer op Bali is dan ook vrij constant te noemen. Aan de andere betekent dit niet dat je het altijd droog houdt. Met name in het laagseizoen, van oktober tot april, valt er regelmatig een regenbui. Soms komt het zelfs met bakken uit de lucht. Gelukkig duurt een gemiddelde regenbui maar enkele minuten. Deze natte periode op Bali staat bekend als het regenseizoen. Voor een zonvakantie kun je het beste buiten het regenseizoen naar Bali reizen. Hou er wel rekening mee dat de prijzen van de tickets en accommodaties tussen mei en september hoger liggen.

Heerlijk eten op Bali

De Indonesische keuken is geliefd bij velen. Gelukkig kun je ook heerlijk eten op Bali. In een Balinese maaltijd komen allerlei smaken terug. Denk bijvoorbeeld aan zoet, zuur, bitter en zout. Hou er bovendien rekening mee dat sommige gerechten erg pittig en scherp zijn. Rijst vormt doorgaans het hoofdgerecht van eten op Bali. De lokale bevolking combineert de rijst met allerlei heerlijke groenten, kip en varkensvlees. Proef in een van de vele Balinese restaurantjes bijvoorbeeld eens ‘Ayam goreng’. Dit is een heerlijk rijstgerecht met gebakken kip. Ook traditionele gado gado, die ook in Nederland gegeten wordt, smaakt op Bali beter dan ooit.

Struinen tussen de eetkraampjes

Eten is een belangrijk onderdeel van de Balinese cultuur. Vrijwel elke dag bezoeken Balinese huisvrouwen de markt om heerlijke ingrediënten te kopen. Uiteraard staan rijst en groenten op het boodschappenlijstje, maar ook zoete lekkernijen zoals gebakken banaan en cake. Het is ontzettend leuk om als toerist een markt in Bali te bezoeken. De heerlijke eetgeuren komen je er namelijk tegemoet. Probeer in een van de marktkraampjes eens de snack ‘bakso’. Dit is soort groentesoep met heerlijke balletjes. Het eten op Bali is absoluut smullen geblazen!

Inentingen voor Bali

Voordat je op reis gaat naar Bali is het verstandig om je te laten vaccineren. Deze beschermen je namelijk tegen diverse infectieziekten die op het eiland door insecten overgebracht kunnen worden. Dit kun je te voorkomen door vaccinaties te krijgen tegen Hepatitis A en DTP. Bij een verblijf dat langer duurt dan twee weken worden ook inentingen tegen buiktyfus, rabiës, tuberculose en gele aangeraden. Het is verstandig om je tegen zoveel mogelijk ziektes te laten vaccineren. Met de inentingen voor Bali ga je altijd veilig en onbezorgd op reis.

Beschermingsduur

De inentingen voor Bali worden verzorgd door erkende artsen. Zij vertellen je meteen hoe lang bepaalde vaccinaties geldig zijn. Wanneer je eenmaal op vakantie naar Indonesië bent geweest, hoef je niet meteen het jaar daarop weer een prik te halen. Zo ben je met een DTP-inenting ruim 10 jaar beschermd en geeft buiktyfus inenting je een gedeeltelijke bescherming van 3 jaar. Voor meer informatie kun je uiteraard altijd bij een van de artsen terecht.