Tips voor een solo-reis

Reizen, waarschijnlijk heb jij dit altijd met familie en/of vrienden gedaan. De meeste mensen die voor het eerst op solo-reis gaan ervaren dit als een geheel nieuwe ervaring, een compleet andere kijk op reizen! Je kunt als je alleen bent exact doen wat jij wilt, en bent niet veroordeeld tot jouw mede reis genoten.

Uiteraard zitten er ook nadelen aan een solo-reis, vaak maken mensen zich druk om de veiligheid wanneer je alleen reist, maar ook eenzaamheid is een veel besproken punt bij het plannen van een solo-reis. Wanneer je jezelf echter goed voorbereid, precies weet wat je wilt zien, en welke plekken je moet meiden, kan er vrijwel niks misgaan!

Voordelen van het alleen reizen

Zoals eerder al gezegd zijn er naast enkele nadelen ook erg veel voordelen. Zet jouw eigen plannen uit en geniet zo van een vakantie naar bijvoorbeeld Bali, precies zoals jij wilt! Een dag rust, geen probleem, het is allemaal jouw eigen keuze. Wil jij bijvoorbeeld een gehele dag excursies door Bali doen, en de andere dag genieten van de parelwitte stranden van Bali? Dat kan als je alleen reist en aan niemand verantwoording hoeft af te leggen!

Tips voor alleen reizen

  1. Vertrouw niemand op hun ogen
    Pas op met het vertrouwen van mensen. Als je alleen reist is de kans groot dat je vrienden maakt, met bijvoorbeeld locals. Pas dan op, vertrouw ze niet zomaar en houd jouw waardevolle spullen altijd onder eigen toezicht.
  2. Tips voor het single-dineren
    Veel mensen vinden dit een van de vervelendste dingen wanneer ze alleen zijn; dineren. Ga eten in een café, hier zitten ook mensen aan de bar. Maak daar een praatje mee, en kom tussen de mensen. Dit is al vele malen leuker dan alleen eten in een duur restaurant, in een café is het ook veel normaler om tijdens het eten een boek te pakken, en even lekker te lezen.
  3. Neem even rust wanneer je er doorheen zit
    Wanneer je al dagen, weken of misschien al maanden aan het reizen bent, zul je af en toe een verlangen hebben naar jouw ‘thuis’. Trek je dan even terug in de hotel kamer of ga opzoek naar landgenoten, zo kom je even weer helemaal tot rust en kun je er binnenkort weer tegenaan.