De badkamer is een belangrijke ruimte in huis waar we dagelijks tijd doorbrengen om te ontspannen en onszelf te verzorgen. Een populaire trend die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint, is de badkamer Bali style. Deze stijl brengt de rustgevende en exotische sfeer van Bali naar jouw eigen badkamer. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de kenmerken van de badkamer Bali style en hoe je deze stijl kunt creëren in jouw eigen badkamer.

Kenmerken van de badkamer Bali style

De badkamer Bali style kenmerkt zich door een combinatie van natuurlijke materialen, tropische elementen en een rustgevende sfeer. Hieronder volgen enkele kenmerken die vaak terugkomen in een badkamer Bali style:

 • Natuurlijke materialen: In een badkamer Bali style worden veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout, bamboe en natuursteen. Deze materialen zorgen voor een warme en organische uitstraling.
 • Tropische planten: Om de exotische sfeer van Bali naar jouw badkamer te brengen, mogen tropische planten niet ontbreken. Denk aan grote groene planten zoals varens en palmbomen.
 • Open en lichte ruimte: Een badkamer Bali style is vaak open en licht. Dit wordt bereikt door het gebruik van grote ramen, glazen douchewanden en lichte kleuren op de muren en vloeren.
 • Stenen wasbakken: Een andere kenmerkende eigenschap van de badkamer Bali style zijn de stenen wasbakken. Deze wasbakken zijn gemaakt van natuursteen en geven een rustieke uitstraling aan de badkamer.
 • Badkuip met uitzicht: Als je de ruimte hebt, is een vrijstaande badkuip met uitzicht een echte eyecatcher in een badkamer Bali style. Stel je voor dat je kunt ontspannen in een warm bad terwijl je uitkijkt over een tropische tuin.

Hoe creëer je een badkamer Bali style?

Wil je graag een badkamer Bali style creëren in jouw eigen huis? Hier zijn enkele tips om deze stijl tot leven te brengen:

 1. Kies voor natuurlijke materialen: Gebruik houten meubels, bamboe accessoires en natuurstenen tegels om de natuurlijke uitstraling van Bali in jouw badkamer te brengen.
 2. Plaats tropische planten: Zet grote groene planten in jouw badkamer om een tropische sfeer te creëren. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht krijgen en goed gedijen in een vochtige omgeving.
 3. Maak gebruik van natuurlijk licht: Als het mogelijk is, vergroot dan de ramen in jouw badkamer om meer natuurlijk licht binnen te laten. Dit zal de ruimte groter en lichter laten lijken.
 4. Kies voor lichte kleuren: Gebruik lichte kleuren op de muren en vloeren om een frisse en open uitstraling te creëren. Denk aan wit, crème, lichtblauw of zachtgroen.
 5. Installeer een stenen wasbak: Een stenen wasbak is een echte blikvanger in een badkamer Bali style. Kies voor een wasbak gemaakt van natuursteen zoals marmer of basalt.
 6. Voeg een vrijstaande badkuip toe: Als je voldoende ruimte hebt, overweeg dan om een vrijstaande badkuip toe te voegen aan jouw badkamer. Dit zal een luxe en ontspannen sfeer creëren.

Met deze tips kun je jouw eigen badkamer omtoveren tot een oase van rust en ontspanning in de stijl van Bali. Vergeet niet om accessoires toe te voegen die passen bij de badkamer Bali style, zoals rieten manden, handdoeken met een tropisch patroon en geurkaarsen met een exotische geur.

Conclusie

De badkamer Bali style is een populaire trend die zorgt voor een rustgevende en exotische sfeer in jouw eigen badkamer. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, tropische planten en lichte kleuren kun je deze stijl eenvoudig creëren. Voeg daar een stenen wasbak en een vrijstaande badkuip aan toe en je hebt jouw eigen stukje Bali in huis. Geniet van de ontspanning en rust die deze stijl met zich meebrengt!

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *