Bali Diving

Bali diving is een populaire activiteit onder duikliefhebbers van over de hele wereld. Het eiland Bali, gelegen in Indonesië, biedt een adembenemende onderwaterwereld met prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen en fascinerende zeedieren. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint met duiken, Bali heeft voor iedereen iets te bieden.

Waarom Bali?

Bali is een van de beste duikbestemmingen ter wereld vanwege de diverse duiklocaties en de rijke biodiversiteit. Hier zijn enkele redenen waarom Bali een paradijs is voor duikers:

 • Koraalriffen: Bali heeft een overvloed aan prachtige koraalriffen die een thuis bieden aan een breed scala aan zeedieren. Duikers kunnen genieten van kleurrijke koralen, sponzen en anemonen die de riffen sieren.
 • Marine Life: Bali staat bekend om zijn diverse zeedieren. Tijdens het duiken kun je verschillende soorten vissen, zoals clownvissen, papegaaivissen en murenen, tegenkomen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om zeeschildpadden, haaien en zelfs manta’s te spotten.
 • Wrakduiken: Voor avontuurlijke duikers zijn er ook verschillende wrakduiklocaties rond Bali. Een van de bekendste wrakken is het USAT Liberty-wrak in Tulamben. Dit wrak biedt een unieke duikervaring en is bedekt met prachtig koraal en zeedieren.
 • Stromingsduiken: Bali biedt ook mogelijkheden voor stromingsduiken, waarbij duikers met de stroming mee zwemmen. Dit kan een spannende ervaring zijn en geeft duikers de kans om grote scholen vissen en andere zeedieren te zien die door de stroming worden meegevoerd.

Populaire duiklocaties in Bali

Bali heeft verschillende duiklocaties die de moeite waard zijn om te verkennen. Hier zijn enkele populaire duiklocaties in Bali:

 1. Tulamben: Tulamben is vooral bekend om het USAT Liberty-wrak. Dit wrak trekt duikers van over de hele wereld aan vanwege de prachtige onderwaterwereld en het rijke zeeleven.
 2. Amed: Amed is een rustig vissersdorpje dat bekend staat om zijn prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. Het is een geweldige plek voor zowel beginnende als ervaren duikers.
 3. Nusa Penida: Nusa Penida is een eiland ten zuidoosten van Bali en biedt enkele van de beste duiklocaties in de regio. Hier kun je manta’s, rifhaaien en zelfs de zeldzame maanvis tegenkomen.
 4. Padang Bai: Padang Bai is een pittoresk vissersdorpje met prachtige duiklocaties. Het Blue Lagoon-gebied is ideaal voor beginnende duikers vanwege de rustige wateren en het overvloedige zeeleven.
 5. Menjangan Island: Menjangan Island, gelegen in het West Bali National Park, is een beschermd marien reservaat. Hier kun je genieten van kristalhelder water, kleurrijke koralen en een overvloed aan zeedieren.

Duikcursussen en -ervaringen

Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit hebt gedoken, Bali biedt verschillende duikcursussen en -ervaringen voor alle niveaus. Hier zijn enkele opties:

 • Introductieduik: Als je nog nooit hebt gedoken, kun je een introductieduik maken om kennis te maken met de onderwaterwereld. Onder begeleiding van een ervaren instructeur maak je een duik tot een bepaalde diepte en ervaar je de sensatie van ademen onder water.
 • Open Water-cursus: De Open Water-cursus is de eerste stap om een gecertificeerde duiker te worden. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het duiken en voltooi je een aantal duiken in open water onder begeleiding van een instructeur.
 • Geavanceerde cursus: Voor ervaren duikers biedt Bali ook geavanceerde cursussen aan, zoals de Advanced Open Water-cursus en verschillende specialiteitscursussen. Deze cursussen stellen duikers in staat om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe duikervaringen op te doen.
 • Duikexcursies: Naast cursussen kun je ook deelnemen aan duikexcursies om de prachtige duiklocaties van Bali te verkennen. Deze excursies worden meestal geleid door ervaren gidsen die de beste duikplekken kennen en je veiligheid garanderen.

Praktische informatie

Voordat je gaat duiken in Bali, zijn er enkele praktische zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Beste tijd om te duiken: De beste tijd om te duiken in Bali is tijdens het droge seizoen, dat loopt van april tot oktober. Het water is dan helderder en de zee is over het algemeen rustiger.
 • Duikuitrusting: Als je je eigen duikuitrusting hebt, kun je deze meenemen naar Bali. Anders kun je duikuitrusting huren bij duikcentra en resorts. Zorg ervoor dat je uitrusting in goede staat is en laat deze vooraf controleren.
 • Veiligheid: Veiligheid staat voorop bij het duiken. Zorg ervoor dat je duikt met een erkend duikcentrum dat ervaren instructeurs en gidsen heeft. Volg altijd de instructies van je duikgids op en duik binnen je eigen grenzen.
 • Gezondheid: Voordat je gaat duiken, is het belangrijk om in goede gezondheid te verkeren. Zorg ervoor dat je geen gezondheidsproblemen hebt die het duiken kunnen belemmeren. Raadpleeg indien nodig een arts voordat je gaat duiken.

Al met al is Bali een paradijs voor duikers. Met zijn prachtige koraalriffen, diverse zeedieren en fascinerende duiklocaties biedt het eiland een onvergetelijke duikervaring voor duikers van alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of het verkennen van de onderwaterwereld, Bali heeft het allemaal. Dus pak je duikuitrusting in en ontdek de magie van Bali diving!

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *