Bali is een populaire vakantiebestemming in Indonesië en trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Maar hoe groot is Bali eigenlijk? In dit artikel zullen we de geografische afmetingen van Bali bespreken, inclusief de oppervlakte, lengte en breedte, en enkele interessante feiten over dit prachtige eiland.

Oppervlakte van Bali

Bali heeft een totale oppervlakte van ongeveer 5.780 vierkante kilometer. Hoewel dit misschien klein lijkt in vergelijking met andere eilanden in Indonesië, is Bali toch een van de dichtstbevolkte eilanden van het land. Het eiland is gelegen tussen Java in het westen en Lombok in het oosten.

Lengte en breedte van Bali

De lengte van Bali van oost naar west is ongeveer 153 kilometer, terwijl de breedte van noord naar zuid varieert tussen de 112 en 55 kilometer. Het eiland heeft een grillige kustlijn met prachtige stranden, kliffen en baaien. Het binnenland van Bali bestaat voornamelijk uit bergachtig terrein, met de vulkaan Gunung Agung als het hoogste punt van het eiland, met een hoogte van 3.142 meter.

Interessante feiten over Bali

– Bali is de thuisbasis van meer dan 4 miljoen mensen, waardoor het een van de meest dichtbevolkte eilanden ter wereld is.

– Het eiland heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius gedurende het hele jaar.

– Bali staat bekend om zijn rijke cultuur en tradities, met name het hindoeïsme, dat de dominante religie op het eiland is.

– Het eiland heeft een overvloed aan prachtige tempels, zoals de Tanah Lot-tempel, Uluwatu-tempel en de Besakih-tempel.

– Bali is ook beroemd om zijn rijstterrassen, met name de Tegalalang-rijstterrassen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

– Het eiland biedt een breed scala aan activiteiten voor toeristen, waaronder surfen, duiken, yoga, spa’s en wellness, en het verkennen van de prachtige natuurlijke landschappen.

Conclusie

Bali mag dan klein zijn in termen van oppervlakte, maar het heeft zeker veel te bieden aan bezoekers. Met zijn prachtige stranden, rijke cultuur, adembenemende tempels en vriendelijke bevolking is Bali een bestemming die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ervaringen, Bali heeft voor elk wat wils. Dus, als je je afvroeg hoe groot Bali is, weet je nu dat het misschien klein is in omvang, maar groots in schoonheid en charme.

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *