Housing in Bali

Wanneer we het hebben over housing in Bali, denken velen meteen aan de prachtige villa’s en traditionele huizen die het eiland te bieden heeft. Bali is een populaire bestemming geworden voor zowel toeristen als expats die op zoek zijn naar een unieke woonervaring. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van housing in Bali verkennen, inclusief de soorten accommodaties, de kosten en de beste locaties om te wonen.

Soorten accommodaties

Er zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar in Bali, variërend van luxe villa’s tot eenvoudige huurappartementen. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Villa’s: Bali staat bekend om zijn prachtige villa’s met privézwembaden en weelderige tuinen. Deze villa’s bieden vaak een adembenemend uitzicht op de oceaan of de rijstvelden.
 • Traditionele huizen: Voor degenen die de Balinese cultuur willen ervaren, zijn er traditionele huizen beschikbaar. Deze huizen zijn meestal gemaakt van hout en hebben unieke architectonische kenmerken.
 • Appartementen: In de drukkere gebieden van Bali, zoals Seminyak en Kuta, zijn er tal van appartementen te huur. Deze zijn vaak modern en bieden gemakkelijke toegang tot winkels, restaurants en het strand.
 • Gasthuizen: Voor budgetreizigers zijn er ook gasthuizen beschikbaar. Deze zijn eenvoudig en betaalbaar, maar bieden nog steeds comfortabele accommodatie.

Kosten van housing in Bali

De kosten van housing in Bali variëren afhankelijk van het type accommodatie en de locatie. Over het algemeen zijn de huurprijzen in Bali redelijk betaalbaar in vergelijking met westerse landen. Hier zijn enkele gemiddelde prijzen:

 • Villa’s: De huurprijzen voor villa’s variëren sterk, afhankelijk van de grootte, locatie en voorzieningen. Een luxe villa kan variëren van $1000 tot $5000 per maand.
 • Traditionele huizen: Traditionele huizen zijn over het algemeen goedkoper dan villa’s. De huurprijzen beginnen meestal bij $500 per maand.
 • Appartementen: De huurprijzen voor appartementen variëren afhankelijk van de grootte en locatie. Een studio-appartement kan beginnen bij $300 per maand.
 • Gasthuizen: Gasthuizen zijn de meest betaalbare optie, met prijzen vanaf $100 per maand.

Beste locaties om te wonen in Bali

Als het gaat om de beste locaties om te wonen in Bali, hangt dit af van individuele voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele populaire gebieden:

 • Ubud: Ubud staat bekend om zijn prachtige rijstvelden en spirituele sfeer. Het is een geweldige plek voor mensen die rust en sereniteit zoeken.
 • Canggu: Canggu is populair bij surfers en expats. Het biedt een ontspannen sfeer, hippe cafés en prachtige stranden.
 • Seminyak: Seminyak is een bruisend gebied met veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het is ideaal voor mensen die van het nachtleven houden.
 • Sanur: Sanur is een rustige badplaats met een prachtig strand en een vriendelijke gemeenschap. Het is perfect voor gezinnen en oudere expats.

Al met al biedt housing in Bali een breed scala aan opties voor iedereen, van luxe villa’s tot betaalbare gasthuizen. Het eiland heeft voor elk wat wils en is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een unieke woonervaring. Of je nu op zoek bent naar rust en sereniteit of een bruisend nachtleven, Bali heeft het allemaal.

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *