Luchthavens Bali

Indonesië is een populaire vakantiebestemming en het eiland Bali trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Om deze toeristen te ontvangen en te vervoeren, heeft Bali meerdere luchthavens. In dit artikel zullen we de belangrijkste luchthavens van Bali bespreken.

1. Ngurah Rai International Airport

Ngurah Rai International Airport, ook wel bekend als Denpasar International Airport, is de belangrijkste luchthaven van Bali. Het is gelegen in Tuban, op ongeveer 13 kilometer ten zuiden van Denpasar, de hoofdstad van Bali. Deze luchthaven is vernoemd naar I Gusti Ngurah Rai, een nationale held van Indonesië die vocht voor de onafhankelijkheid van het land.

Ngurah Rai International Airport is een drukke luchthaven met moderne faciliteiten en een breed scala aan internationale en binnenlandse vluchten. Het is de toegangspoort tot Bali en biedt directe vluchten naar verschillende grote steden over de hele wereld, waaronder Amsterdam, Singapore, Sydney en Tokio.

De luchthaven heeft drie terminals: de internationale terminal, de binnenlandse terminal en de domestic arrivals terminal. Het biedt een breed scala aan faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants, geldautomaten, wisselkantoren en autoverhuur.

2. Luchthaven Lombok International

Lombok International Airport is een andere belangrijke luchthaven in de regio, gelegen op het naburige eiland Lombok. Hoewel het niet op Bali zelf ligt, wordt het vaak gebruikt door reizigers die naar Bali willen gaan, omdat het een alternatieve toegangspoort biedt.

De luchthaven ligt in het zuiden van Lombok, op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Mataram. Het is een moderne luchthaven met faciliteiten vergelijkbaar met die van Ngurah Rai International Airport. Het biedt directe vluchten naar verschillende bestemmingen in Indonesië, evenals enkele internationale vluchten naar onder andere Kuala Lumpur en Singapore.

Lombok International Airport is een populaire keuze voor reizigers die de drukte van Bali willen vermijden en de prachtige stranden en natuur van Lombok willen verkennen. Vanaf de luchthaven zijn er verschillende transportopties beschikbaar om naar Bali te reizen, waaronder veerboten en snelle boten.

3. Luchthaven Banyuwangi

Banyuwangi Airport, ook wel bekend als Blimbingsari Airport, is een kleinere luchthaven in het oosten van Java, vlakbij de veerhaven Ketapang. Hoewel het technisch gezien niet op Bali ligt, wordt het vaak gebruikt door reizigers die vanuit Java naar Bali willen reizen.

De luchthaven ligt in de regio Banyuwangi, op ongeveer 10 kilometer van het stadscentrum. Het biedt binnenlandse vluchten naar verschillende bestemmingen in Indonesië, waaronder Denpasar op Bali.

Vanaf Banyuwangi Airport kunnen reizigers de veerboot nemen naar Gilimanuk, de havenstad aan de westkust van Bali. Deze veerbootovertocht duurt ongeveer 30 minuten en biedt een schilderachtige reis over de Bali Strait.

Conclusie

Bali heeft meerdere luchthavens die reizigers toegang bieden tot dit prachtige eiland. Ngurah Rai International Airport is de belangrijkste luchthaven van Bali en biedt directe vluchten naar verschillende internationale bestemmingen. Lombok International Airport op het naburige eiland Lombok is een alternatieve toegangspoort tot Bali en biedt ook directe vluchten naar verschillende bestemmingen. Banyuwangi Airport op Java wordt vaak gebruikt door reizigers die vanuit Java naar Bali willen reizen. Met deze luchthavens hebben reizigers verschillende opties om Bali te bereiken en te genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft.

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *