Munteenheid Bali

De munteenheid van Bali is de Indonesische Rupiah (IDR). Bali is een populaire toeristische bestemming in Indonesië en het is belangrijk om te weten welke valuta er wordt gebruikt voordat je op reis gaat naar dit prachtige eiland.

Kenmerken van de Indonesische Rupiah

De Indonesische Rupiah is de officiële munteenheid van Indonesië, inclusief Bali. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de IDR:

 • De afkorting voor de Indonesische Rupiah is IDR.
 • De munteenheid wordt vertegenwoordigd door het symbool “Rp”.
 • De Rupiah is onderverdeeld in munten (sen) en bankbiljetten.
 • De meest voorkomende munten zijn 100, 200, 500 en 1000 Rupiah.
 • De bankbiljetten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, zoals 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 Rupiah.

Wisselkoers en geld wisselen

De wisselkoers van de Indonesische Rupiah kan variëren, dus het is belangrijk om de huidige koers te controleren voordat je geld wisselt. Het is raadzaam om geld te wisselen bij erkende wisselkantoren of banken om oplichting te voorkomen.

Daarnaast accepteren veel hotels, restaurants en winkels in toeristische gebieden ook creditcards, voornamelijk Visa en Mastercard. Het is echter handig om altijd wat contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven en voor plaatsen die geen creditcards accepteren.

Geldautomaten en pinnen

Op Bali zijn er tal van geldautomaten waar je geld kunt opnemen met je pinpas of creditcard. Het is belangrijk om te weten dat sommige geldautomaten een transactiekosten in rekening kunnen brengen, dus het is raadzaam om dit te controleren voordat je geld opneemt.

Daarnaast is het verstandig om je bank op de hoogte te stellen van je reisplannen, zodat ze je pinpas niet blokkeren vanwege verdachte activiteiten in het buitenland.

Waardevolle tips voor het omgaan met geld op Bali

Hier zijn enkele waardevolle tips om rekening mee te houden bij het omgaan met geld op Bali:

 • Controleer altijd de wisselkoers voordat je geld wisselt.
 • Gebruik betrouwbare wisselkantoren of banken om oplichting te voorkomen.
 • Bewaar je geld op een veilige plaats, zoals een kluis in je hotelkamer.
 • Neem altijd wat contant geld mee voor noodgevallen en plaatsen die geen creditcards accepteren.
 • Gebruik geldautomaten op drukke en veilige locaties.
 • Vermijd het tonen van grote hoeveelheden geld in het openbaar.
 • Let op voor zakkenrollers en houd je portemonnee altijd goed in de gaten.

Conclusie

De munteenheid van Bali is de Indonesische Rupiah (IDR). Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de wisselkoers en om betrouwbare wisselkantoren of banken te gebruiken bij het wisselen van geld. Daarnaast zijn er voldoende geldautomaten beschikbaar op Bali, maar let op eventuele transactiekosten. Het is verstandig om altijd wat contant geld bij je te hebben en voorzorgsmaatregelen te nemen om je geld veilig te houden. Met deze informatie kun je zorgeloos genieten van je verblijf op Bali!

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *