Als je van plan bent om naar Bali te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten. Het verkrijgen van een visum voor Bali kan soms verwarrend zijn, vooral omdat de regels en voorschriften kunnen variëren, afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je verblijf. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het verkrijgen van een visum voor Bali.

1. Visa-vrijstelling

Goed nieuws voor reizigers uit bepaalde landen! Bali biedt een visa-vrijstelling voor een kort verblijf. Dit betekent dat je geen visum nodig hebt als je minder dan 30 dagen in Bali wilt blijven. Deze visa-vrijstelling is van toepassing op veel landen, waaronder de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Het enige wat je nodig hebt, is een geldig paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst.

2. Toeristenvisum

Als je van plan bent om langer dan 30 dagen in Bali te blijven, moet je een toeristenvisum aanvragen. Er zijn twee soorten toeristenvisa beschikbaar: het visum voor een verblijf van 30 dagen en het visum voor een verblijf van 60 dagen.

2.1 Visum voor een verblijf van 30 dagen

Om in aanmerking te komen voor een visum voor een verblijf van 30 dagen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst.
 • Je moet een retourticket kunnen tonen.
 • Je mag niet werken of studeren tijdens je verblijf.

Met dit visum kun je maximaal 30 dagen in Bali blijven. Het is belangrijk om te weten dat dit visum niet kan worden verlengd. Als je langer dan 30 dagen wilt blijven, moet je een ander visum aanvragen.

2.2 Visum voor een verblijf van 60 dagen

Als je van plan bent om langer dan 30 dagen in Bali te blijven, maar niet langer dan 60 dagen, kun je een visum voor een verblijf van 60 dagen aanvragen. Om in aanmerking te komen voor dit visum, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst.
 • Je moet een retourticket kunnen tonen.
 • Je mag niet werken of studeren tijdens je verblijf.
 • Je moet een sponsor hebben in Bali, zoals een hotel of een reisbureau.

Met dit visum kun je maximaal 60 dagen in Bali blijven. Het is belangrijk om te weten dat dit visum slechts één keer kan worden verlengd met nog eens 30 dagen. Na deze periode moet je het land verlaten.

3. Sociaal-cultureel visum

Als je van plan bent om langer dan 60 dagen in Bali te blijven, kun je een sociaal-cultureel visum aanvragen. Dit visum is bedoeld voor mensen die willen deelnemen aan sociale of culturele activiteiten in Bali, zoals vrijwilligerswerk, stages of studeren.

Om in aanmerking te komen voor een sociaal-cultureel visum, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst.
 • Je moet een sponsor hebben in Bali, zoals een organisatie of een onderwijsinstelling.
 • Je moet een brief van de sponsor kunnen overleggen waarin de reden van je verblijf wordt uitgelegd.

Met een sociaal-cultureel visum kun je maximaal 60 dagen in Bali blijven. Na deze periode kun je het visum verlengen met nog eens 30 dagen, en vervolgens nog twee keer met elk 30 dagen. In totaal kun je dus maximaal 180 dagen in Bali blijven met een sociaal-cultureel visum.

4. Werkvisum

Als je van plan bent om te werken in Bali, moet je een werkvisum aanvragen. Het verkrijgen van een werkvisum kan een complex proces zijn en vereist meestal de tussenkomst van een werkgever in Bali. Het is belangrijk om te weten dat het niet is toegestaan om te werken op een toeristenvisum of een sociaal-cultureel visum.

Om in aanmerking te komen voor een werkvisum, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst.
 • Je moet een werkgever hebben in Bali die bereid is om je te sponsoren.
 • Je moet een werkvergunning aanvragen bij de Indonesische autoriteiten.

Het verkrijgen van een werkvisum kan enige tijd duren en vereist vaak de hulp van een gespecialiseerd visumbureau. Het is belangrijk om de juiste procedures te volgen en ervoor te zorgen dat je werkgever alle benodigde documenten verstrekt.

Conclusie

Het verkrijgen van een visum voor Bali kan soms ingewikkeld zijn, maar met de juiste informatie en voorbereiding kun je ervoor zorgen dat je verblijf soepel verloopt. Of je nu een kort verblijf plant of van plan bent om langer in Bali te blijven, zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de visumvereisten en de geldigheidsduur van je visum. Vergeet niet om altijd je paspoort en andere belangrijke documenten bij je te hebben tijdens je verblijf in Bali.

Geniet van je tijd in Bali en maak prachtige herinneringen!

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *