Diving Bali

Bali is een populaire bestemming voor duikers van over de hele wereld. Met zijn prachtige onderwaterlandschap en diverse mariene leven, biedt het eiland een unieke duikervaring. Diving Bali is een geweldige manier om de adembenemende schoonheid van de oceaan te verkennen en te genieten van de spanning van het verkennen van de diepten van de zee.

Waarom duiken in Bali?

Er zijn verschillende redenen waarom duiken in Bali een must is voor elke duikliefhebber:

 • Prachtige koraalriffen: Bali staat bekend om zijn kleurrijke koraalriffen die een thuis bieden aan een overvloed aan zeeleven. Duikers kunnen genieten van het verkennen van deze levendige ecosystemen en het spotten van verschillende soorten vissen, schildpadden, haaien en nog veel meer.
 • Wrakduiken: Bali heeft ook een aantal interessante wrakken die duikers kunnen verkennen. Een van de bekendste is het USAT Liberty-wrak in Tulamben, dat een thuis is geworden voor een grote verscheidenheid aan zeeleven. Het verkennen van deze wrakken biedt een unieke duikervaring en een kans om meer te leren over de geschiedenis van het eiland.
 • Stromingsduiken: Voor de meer ervaren duikers biedt Bali ook de mogelijkheid om te genieten van stromingsduiken. Deze duiken kunnen uitdagend zijn, maar bieden ook de kans om grote scholen vis en andere zeedieren te zien terwijl je door de stroming wordt gedragen.
 • Muck diving: Naast de prachtige koraalriffen en wrakken, biedt Bali ook geweldige mogelijkheden voor muck diving. Deze vorm van duiken richt zich op het verkennen van zanderige bodems waar vaak unieke en interessante zeedieren te vinden zijn, zoals zeepaardjes, octopussen en naaktslakken.

Populaire duiklocaties in Bali

Bali heeft verschillende duiklocaties die populair zijn onder duikers van alle niveaus. Hier zijn enkele van de meest populaire duiklocaties in Bali:

 1. Tulamben: Tulamben is vooral bekend om het USAT Liberty-wrak, dat op slechts een paar meter van de kust ligt. Het wrak is bedekt met prachtig koraal en biedt een overvloed aan zeeleven om te verkennen.
 2. Amed: Amed is een rustig vissersdorpje dat bekend staat om zijn prachtige koraalriffen en kleurrijke zeeleven. Het is een geweldige plek voor zowel beginnende als ervaren duikers.
 3. Nusa Penida: Nusa Penida is een eiland ten zuidoosten van Bali en biedt enkele van de beste duiklocaties in de regio. Hier kunnen duikers genieten van het verkennen van prachtige koraaltuinen en de kans krijgen om manta’s en zelfs mola mola’s te zien.
 4. Padang Bai: Padang Bai is een pittoresk vissersdorpje dat bekend staat om zijn prachtige duiklocaties. Hier kunnen duikers genieten van het verkennen van koraalriffen, wrakken en zelfs een onderwater grot.
 5. Menjangan Island: Menjangan Island is onderdeel van het West Bali National Park en biedt een ongerepte duikervaring. Duikers kunnen genieten van het verkennen van prachtige koraaltuinen en een overvloed aan zeeleven, waaronder rifhaaien en schildpadden.

Duikscholen en -faciliteiten

Er zijn tal van duikscholen en -faciliteiten verspreid over Bali die duikcursussen en begeleide duiken aanbieden. Of je nu een beginner bent die zijn eerste duikervaring wil opdoen of een ervaren duiker die nieuwe duiklocaties wil verkennen, er is voor elk wat wils.

Enkele bekende duikscholen in Bali zijn:

 • Bali Diving Academy
 • Blue Season Bali
 • Scuba Duba Doo Bali
 • Joe’s Gone Diving
 • Divine Diving Bali

Deze duikscholen bieden een scala aan cursussen, van beginnerscursussen tot geavanceerde duikopleidingen. Ze hebben ook ervaren instructeurs die je begeleiden tijdens je duiken en zorgen voor een veilige en plezierige ervaring.

Conclusie

Diving Bali is een geweldige manier om de prachtige onderwaterwereld van het eiland te verkennen. Met zijn kleurrijke koraalriffen, interessante wrakken en diverse zeeleven, biedt Bali een unieke duikervaring voor duikers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die zijn eerste duik wil maken of een ervaren duiker die nieuwe avonturen wil beleven, Bali heeft voor elk wat wils. Dus pak je duikuitrusting in en ga op avontuur in de wateren van Bali!

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *