Als je droomt van een lang verblijf op het prachtige eiland Bali, ben je niet de enige. Bali is een populaire bestemming geworden voor digitale nomaden, expats en gepensioneerden die op zoek zijn naar een paradijselijke plek om te wonen. Met zijn adembenemende stranden, weelderige rijstvelden en levendige cultuur, biedt Bali een unieke levensstijl die moeilijk te weerstaan is. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het huren van een lang verblijf op Bali, inclusief de beste locaties, prijzen en tips voor het vinden van de perfecte accommodatie.

Waarom kiezen voor een lang verblijf op Bali?

Bali heeft veel te bieden voor mensen die op zoek zijn naar een lang verblijf in het buitenland. Hier zijn enkele redenen waarom Bali een populaire keuze is:

 • Natuurlijke schoonheid: Bali staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Van de prachtige stranden tot de weelderige groene rijstvelden, het eiland biedt een spectaculair uitzicht op elke hoek.
 • Levensstijl: Bali heeft een unieke levensstijl die draait om ontspanning, spiritualiteit en gemeenschap. Het eiland biedt tal van yoga- en meditatiecentra, gezonde restaurants en een bruisend nachtleven.
 • Kosten van levensonderhoud: Het levensonderhoud op Bali is relatief goedkoop in vergelijking met veel westerse landen. Je kunt genieten van een comfortabel leven tegen een fractie van de kosten.
 • Digitale nomaden gemeenschap: Bali trekt veel digitale nomaden aan van over de hele wereld. Het eiland heeft een bloeiende gemeenschap van ondernemers en freelancers die genieten van de flexibiliteit van werken op afstand.

De beste locaties voor langdurige huur op Bali

Als het gaat om het huren van een lang verblijf op Bali, zijn er verschillende locaties die het overwegen waard zijn. Hier zijn enkele van de populairste gebieden:

1. Ubud

Ubud is een cultureel centrum van Bali en trekt veel kunstenaars, yogi’s en spirituele zoekers aan. Het is omgeven door prachtige rijstvelden en biedt een rustige en serene omgeving. Ubud heeft een breed scala aan accommodaties, variërend van traditionele Balinese huizen tot moderne villa’s.

2. Seminyak

Seminyak is een bruisende badplaats met een levendige sfeer. Het staat bekend om zijn trendy boetieks, chique restaurants en bruisende nachtleven. Seminyak biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van betaalbare appartementen tot luxe villa’s met privézwembaden.

3. Canggu

Canggu is de favoriete bestemming voor veel digitale nomaden. Het heeft een ontspannen sfeer en biedt een goede balans tussen rust en levendigheid. Canggu heeft een bloeiende gemeenschap van ondernemers en biedt tal van co-working spaces en trendy cafés.

4. Sanur

Sanur is een rustige badplaats aan de oostkust van Bali. Het heeft een ontspannen en vredige sfeer en is populair bij gepensioneerden en gezinnen. Sanur biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van betaalbare huizen tot luxe resorts.

Prijzen voor langdurige huur op Bali

De prijzen voor langdurige huur op Bali variëren afhankelijk van de locatie, het type accommodatie en de voorzieningen. Over het algemeen zijn de huurprijzen op Bali redelijk betaalbaar, vooral in vergelijking met westerse landen. Hier zijn enkele richtlijnen voor de prijzen:

 • Ubud: De huurprijzen in Ubud beginnen meestal rond de €300 per maand voor een eenvoudig huis of appartement. Luxe villa’s kunnen oplopen tot €2000 per maand.
 • Seminyak: In Seminyak beginnen de huurprijzen meestal rond de €500 per maand voor een eenvoudig appartement. Luxe villa’s kunnen oplopen tot €5000 per maand.
 • Canggu: De huurprijzen in Canggu beginnen meestal rond de €400 per maand voor een eenvoudig huis of appartement. Luxe villa’s kunnen oplopen tot €3000 per maand.
 • Sanur: In Sanur beginnen de huurprijzen meestal rond de €400 per maand voor een eenvoudig huis of appartement. Luxe resorts kunnen oplopen tot €4000 per maand.

Tips voor het vinden van de perfecte accommodatie

Het vinden van de perfecte accommodatie voor een lang verblijf op Bali kan een uitdagende taak zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je zoektocht:

 • Begin op tijd: Begin ruim van tevoren met het zoeken naar accommodatie, vooral als je tijdens het hoogseizoen op Bali wilt verblijven. Populaire locaties en accommodaties kunnen snel volgeboekt zijn.
 • Gebruik betrouwbare websites: Maak gebruik van betrouwbare websites en platforms om accommodaties te vinden, zoals Airbnb, Booking.com en lokale vastgoedwebsites.
 • Lees recensies: Lees recensies van voorgaande gasten om een idee te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de accommodatie.
 • Bezoek de accommodatie persoonlijk: Als het mogelijk is, bezoek de accommodatie persoonlijk voordat je een langdurige huurovereenkomst aangaat. Dit geeft je de kans om de omgeving te verkennen en te controleren of de accommodatie aan je verwachtingen voldoet.
 • Onderhandel over de prijs: In sommige gevallen is het mogelijk om te onderhandelen over de huurprijs, vooral als je van plan bent om langere tijd te blijven. Wees niet bang om te vragen naar eventuele kortingen of speciale aanbiedingen.

Conclusie

Een lang verblijf op Bali kan een onvergetelijke ervaring zijn. Met zijn natuurlijke schoonheid, unieke levensstijl en betaalbare kosten van levensonderhoud, is Bali een aantrekkelijke bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een paradijselijke plek om te wonen. Door de beste locaties te verkennen, prijzen te vergelijken en de juiste accommodatie te vinden, kun je genieten van een langdurig verblijf op dit prachtige eiland. Dus pak je koffers en maak je klaar om te genieten van al het moois dat Bali te bieden heeft!

Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *